Een dikke vind ik leuk

vind ik leuk

Een dikke vind ik leuk

Of ik plaats er een dikke duim bij, zo één die je lekker lang kunt vasthouden waardoor deze steeds groter wordt. Niet te lang want dan verdwijnt hij weer….;-)

Maar deze duim zit in Messenger. Op Facebook was er eerst alleen het kleine duimpje en nu allerlei andere icoontjes. Vasthouden de knop of niet, dubbelklikken of rechter of linkermuisknop en knippen en plakken. Ja je moet  behoorlijk creatief zijn tegenwoordig.

Vorige week gaf ik een workshop ‘keuzes maken’, en dat daar vaak stress bij komt kijken is niet zo verbazingwekkend. Ik kom nog uit het tijdperk zonder mobiele telefoon en laptop,  gewoon een kaartje of brief per post. Nu kreeg ik afgelopen week een brief met de mededeling dat er postbussen verdwijnen op sommige plaatsen.

Toch hoef ik ook niet naar dit tijdperk terug. Zonder mobiel, Facebook, Messenger, Instagram en pinapparaat. Het heeft ons ook heel veel gebracht.

Wel kan de enorme stroom van informatie keuzestress geven. Wat vind ik leuk, wat niet?

Eigenlijk vind ik de meeste dingen die op ‘het net’ voorbijkomen leuk, maar alles wat ik like komt weer bij mijn andere gezichtsboek vrinden voorbij….

Keuzestress alom om dit enigszins te beperken

Misschien maar een maandje niks gaan liken :-).

Om stress bij u te vermijden, dus nu alvast een dikke vind ik leuk! Voor altijd of een poosje, aan u de keus.

vind ik leuk

 

Auteur:

Christel Douma-Bouma

www.c-cura.nl