Top 13 van gezondheidsvoordelen van koffie

Top 13 van gezondheidsvoordelen van koffie

Een van mijn grootste hobby’s is het drinken van koffie en cappuccino. De komende tijd zal ik via Facebook en mijn website leuke informatie over koffie met jullie delen.
1. Koffie kan je energieniveau verbeteren en je slimmer maken
Cafeïne blokkeert een remmende neurotransmitter in de hersenen met een stimulerend effect als gevolg. Hierdoor verbeteren het energieniveau, het humeur en verscheidene onderdelen van de hersenfunctie.

2. Koffie kan helpen bij de vetverbranding
Verscheidene studies tonen aan dat cafeïne de vetverbranding en de spijsverteringsnelheid laat toenemen.

3. Cafeïne kan ervoor zorgen dat fysieke prestaties drastisch verbeteren
Cafeïne kan het adrenalineniveau verhogen, waardoor vetzuren vrij komen uit vetweefsel. Het leidt ook tot een aanzienlijke verbetering in lichamelijke prestaties.

4. Er zitten essentiële voedingsstoffen in koffie.
Koffie bevat verschillende belangrijke voedingsstoffen, met inbegrip van riboflavine, pantotheenzuur, mangaan, kalium, magnesium en niacine.

5. Koffie kan het risico op diabetes II verlagen
Verscheidene observationele onderzoeken laten zien dat koffiedrinkers een veel kleiner risico lopen op diabetes 2, een ernstige ziekte die momenteel ongeveer 300 miljoen mensen wereldwijd treft.

6. Koffie kan je beschermen tegen de ziekte van Alzheimer en dementie
Alzheimer is een van de belangrijkste oorzaken van dementie in de wereld, maar koffiedrinkers lopen veel minder risico om het te krijgen.

7. Cafeïne vermindert het risico op de ziekte van Parkinson
Koffiedrinkers lopen tot 60% minder kans om de ziekte van Parkinson te krijgen. Parkison is de op één na belangrijkste neurodegeneratieve aandoening.

8. Koffie blijkt de lever te beschermen
Koffiedrinkers hebben veel minder kans om cirrose te ontwikkelen, een aandoening die kan worden veroorzaakt door verschillende ziektes die de lever aantasten.

9. Koffie kan depressie tegengaan en je gelukkiger maken
Koffie blijkt zowel het risico op depressie als op zelfmoord drastisch te verminderen.

10. Koffiedrinkers lopen minder risico op sommige soorten kanker
Lever- en dikke darmkanker zijn respectievelijk nummer drie en vier op de lijst van belangrijkste doodsoorzaken door kanker. Het risico op beide soorten kanker is bij koffiedrinkers kleiner.

11. Koffie veroorzaakt geen hart- en vaatziekten en zou de kans op beroerte verkleinen
Koffie kan een kleine bloeddrukverhoging geven, die meestal na enige tijd afneemt. Koffiedrinkers hebben geen verhoogd risico op hart- en vaatziekten, maar wel een kleiner risico op een beroerte.

12. Koffie kan ervoor zorgen dat je langer leeft
Uit meerdere studies blijkt dat koffiedrinkers langer leven en minder risico lopen op voortijdig overlijden.

13. Koffie is de grootste bron van antioxidanten in het westerse dieet
Voor mensen die de normale westerse eetgewoonten aanhouden zou koffie wel eens het gezondste deel van het dieet kunnen zijn. De reden daarvoor is dat koffie een enorme hoeveelheid antioxidanten bevat. Onderzoek toont zelfs aan dat de meeste mensen meer antioxidanten uit koffie halen dan uit fruit en groenten…..samen.
Koffie lijkt één van de gezondste dranken op aarde.

Bron, http://www.ahealthylife.nl