Ik ben er mee opgehouden

koffie

Ik ben er mee opgehouden

Nee, wees gerust ik ben niet opgehouden met mijn praktijk C-Cura of de Master Barista opleiding!

Waar ik wel allang mee ben opgehouden is de dingen te doen die niet bij mij passen, waar ik niet blij van word.

En ja dit klinkt misschien wel wat simpel, maar makkelijk is het niet altijd om erachter te komen waar je hart of beter gezegd je passies liggen.  Gelukkig mocht ik heel veel opleidingen doen om dit te ontwikkelingen en te ervaren.

Van de diploma’s kan ik ondertussen de muren behangen, zichtbaar maken wat ik allemaal in m’n gereedschapskoffer heb. Nee, ik sta niet op therapeuten beurzen en loop niet met een bordje op m’n borst dat ik therapeut, verpleegkundige, coach, masseur, ondernemer enzovoorts ben. Gewoon omdat ik daar niet van hou. Mijn cliënten zijn mijn uithangbord en hopelijk dragen zij mijn passie voor mensen uit.

Die passie voor mensen heb ik al mijn hele leven, althans ik kan mij nog herinneren dat ik nog heel jong was en mij toen al verbaasde over het gedrag van mensen. Wat beweegt mensen en waarom?

Dat ik de verpleging in ben gegaan is wel een logisch gevolg daarvan geweest. De jaren op de Spoedeisende Hulp waren een geweldige manier om mensen vaak in zeer stressvolle situaties te begeleiden. 28 jaar in de gezondheidszorg en ondertussen al bijna 12 ½ jaar mijn eigen praktijk, wat vliegt de tijd!

Mijn koffiepassie is misschien wel in de verpleging ontstaan. Wakker worden met een vroege dienst en wakker blijven in de nachtdienst. Maar wat was die koffie toch smerig.

Nu dan alweer halverwege de opleiding Master Barista, volop genietend!

Genieten is misschien wel het allerbelangrijkste wat je kunt doen voor je gezondheid.

Het plaatje bij deze blog is afkomstig van het KTC magazine (koffie, thee, cacao MRT-Mei 2016), en vertaald mooi mijn passie voor mensen en koffie.

Ik wens iedereen Sante’ en caffè (gezondheid en koffie)

 

Christel Douma-Bouma