Met de hakken over de rand

coaching

Met de hakken over de rand

Nee, ik bedoel niet met de hakken over de sloot spreekwoordelijk gezegd.

Ik houd het graag positief en bedoel hiermee dat je een heel eind bent, maar net dat laatste stukje. Net wat meer helderheid of net dat laatste stapje zodat de hele voet over de rand komt.

Het lijkt vaak veel meer dan het is. Je kent dat vast wel, dat je soms het gevoel hebt dat je in rondjes draait. Steeds hetzelfde probleem, gevoel of gedrag tegenkomt en er net niet die befaamde vinger achter krijgt. Je weet het wel een soort van, maar het is een heel verhaal geworden lijkt wel.

Meestal is het gewoon maar één ding uit het verleden. En ja het verleden is geweest zal je zeggen, maar mijn ervaring is dat dit heel bepalend voor nu kan zijn. En nee het hoeven niet alleen schokkende ervaringen te zijn, maar juist ook die ogenschijnlijke kleine dingetjes die je ervaren hebt als kind in het verleden.

coachingcoaching

In mijn praktijk is coaching ook een onderdeel van alles wat ik daar nog meer doe. Juist het samenwerken met elkaar, en mijn 30-jarige ervaring maken dat een en een, drie kan worden.

Een dagdeel coaching met een programma dat alles samenbrengt tot het punt waar het om draaide en al die verbindingen, lijntjes en ervaringen die daar aan vastgekoppeld zijn.

Wat mooi om dat samen te beleven en daar al mijn ervaringen, intuïtie, helderweten, voelen, creativiteit, verpleegkundige achtergrond en mediamieke talent of wat voor woorden je er ook aan wilt geven, op los te laten.

Ongeveer 6 uur lang met jezelf bezig te zijn om het laatste puzzelstukje neer te leggen.  De hele stap over de rand, inclusief de hak te nemen.

Voorlopig is er nog genoeg te doen hier, en wie weet rolt dit nog eens door naar Friesland of het buitenland.

Morgen start ik met de restyling van mijn praktijk.

Een andere kleur, inrichting, indeling en nog meer op individuele coaching en trainingen gericht.

coachingMaar mijn ‘Ibizahut’ is ook een mooie plek om te vertoeven tijdens de individuele coachingsessies of trainingen. Het voordeel is dat dit minimale reistijd vergt, en dat je er binnen 1 minuut vanuit de praktijk bent. Dat scheelt weer een vliegticket, en vaak ben je binnen 6,5uur klaar en stap je over de rand en is de puzzel af.

Auteur:

Christel Douma-Bouma