Suiker: gif of bron van energie?

Suiker: gif of bron van energie?

Suiker wordt nog wel eens gif genoemd. Het is slecht voor je tanden en je wordt er dik van. Maar wat veel mensen vergeten, is dat ons lichaam continu energie vraagt. Op sommige momenten heeft het lichaam zelfs een extraatje nodig. Suiker zit in heel veel producten en geeft daardoor net even die extra ‘power’.

Bewerkte suikers zorgen ervoor dat vetten makkelijker worden opgeslagen in het lichaam. Deskundigen raden daarom aan zo min mogelijk van deze slechte suikers te gebruiken. Ze bevatten veel calorie├źn, tasten je gebit aan en komen bovendien vaak voor in combinatie met veel vet. Overigens kunnen natuurlijke zoetmiddelen je tanden ook aantasten. Deze moet je dus ook met mate nemen.

Wit gif
Het zogenaamde ‘witte gif’ heeft daarnaast vitaminen en mineralen nodig om afgebroken te worden. Dit betekent dat het lichaam gezonde voedingsstoffen kwijt is om ongezonde stoffen te verteren.

Het eten van veel slechte suikers kan dan ook leiden tot een verminderde weerstand. Als je regelmatig enorme trek in zoetigheid hebt, kan het zijn dat je last hebt van hypoglykemie. Dit is een aandoening waarbij je bloedsuikerspiegel ernstig verstoord is.