Waar zijn wij allemaal mee bezig?

coaching

Waar zijn wij allemaal mee bezig?

Waar gaat het allemaal nog over, vroeg en vraag ik mij dagelijks af.

Onlangs heb ik weer dagen tijd besteed aan het circus van de beroepsverenigingen.

Hierbij ben ik aangesloten om aan de verplichtingen van een praktijkvoering te voldoen, en dat mijn cliënten de consulten vergoed krijgen.

Als je al jaren in het vak zit en al honderden trainingen, workshops, opleidingen, bijscholingen, seminars, medische basiskennis, psychische medische basiskennis, E.H.B.O., intervisie met vakbroeders, visitatie beroepsvereniging, cliëntendossiers,wet op de privacy,aankleding praktijk volgens voorschrift, literatuur, wetenschappelijke onderzoeken volgen, voorbereiden consulten, uitzoeken voedingssupplementen met klachten en/of interactie met medicatie, facturen in PDF, uploaden en aanvragen punten,instagram, facebook, twitter, electronische boekhouding, belastingdienst, bank en pinapparaat en B.I.G. registratie, enzovoort, enzovoorts volgt. Kunnen jullie het nog volgen?

Mijn oom zou wel zeggen; waar zijn wij allemaal mee bezig?

Nou hiermee dus!

Als hooggevoelig mens wordt het steeds moeilijker om aan dit circus mee te doen.

Het wordt een boekwerk als ik hooggevoeligheid moet uitleggen, maar kortweg houdt het in dat ik zeer veel zie, voel en hoor. En tja ook de vele verbanden,lijntjes en belangen met en doorelkaar. De absurditeit om tegenwoordig een praktijk te kunnen voeren en aan alle regeltjes te voldoen. Het bolwerk van de zorgverzekeraars, de minister van Volksgezondheid, de belastingdienst, de beroepsverenigingen, allemaal draaien zij om elkaar heen en draait het om macht en geld. Ik heb sterk het vermoeden dat de eisen steeds hoger worden en dat er steeds meer bewuste therapeuten uit dit bolwerk gaan stappen. In mijn vorige blog had ik al beschreven dat ik ondertussen mijn muren kan behangen van alle diploma’s en certificaten. Tja maar ik hou niet van behang, en het heeft ook steeds minder mijn intresse.

Wel ben ik nog steeds super geïntereseerd in de mens. Wat beweegt hen en waarom is het zo als het is? Hierbij gebruik ik alle kennis, ervaringen en wijsheid die ik in mijn leven heb opgedaan. Als metafoor gebruik ik dan ook mijn gereedschapskoffer die ik opentrek als cliënten bij mij komen. Komende maanden ben ik bezig om mijn punten voor 2017 rond te krijgen. Nog 2 dagen opleiding, 1 seminar, E.H.B.O., 4 dagdelen intervisie, visitatie bezoek, 1  bijscholing te gaan, en dan hoop ik alles weer rond te hebben. Soms denk ik weleens dat ik vakkenvuller ga worden, al hoewel je daar tegenwoordig ook H.A.V.O. voor moet hebben geloof ik.  Het seminar gaat overigens over stress.

Vriendelijke groet,

Christel Douma – Bouma

C-Cura

Praktijk voor bewust en vitaal leven

Geopend op maandag, dinsdag en woensdag

 

Concourslaan 79 – 8252 GH Dronten

085 1041189

Info@c-cura.nl

www.c-cura.nl