9 april 2018 christeldoumabouma
Iets van wat mij raakt en waar ik tegelijkertijd heel blij van word.

Het gaat over mijn gevoel volgen, trouw blijven aan mijn missie. Over het vertrouwen dat je op het juiste moment, op de juiste plek bent. Dat de juiste mensen op je pad komen en die je weer een stapje dichter bij jou droom brengen. Graag deel ik mijn verhaal en misschien inspireert het jou om ook keuzes te maken waar je blij van wordt.

Misschien volg je mij al wat langer op facebook of instagram, ken je mij vanuit mijn praktijk of heb je een workshop bij mij gevolgd. Misschien zie je mij al wandelend voorbijkomen in of rondom Dronten. Hoe dan ook, het is de hoogste tijd om weer wat van mijzelf te laten zien. Om te delen waarom ik doe wat ik doe.

Om te beginnen ga ik even terug in de tijd.

Het was begin 1999 dat ik de stap nam om ontslag te nemen als verpleegkundige op de spoedeisende hulp. Na een val van bovenaan de trap met mijn oudste zoon op de arm en hoogzwanger, werkte mijn bekken niet meer mee. Het zware fysieke werk kon ik niet meer. Na een tussenstap op de poliklinieken, merkte ik dat mijn hart daar niet meer lag. Een langer revalidatie-  proces zou ook nog moeten volgen.

Ik maakte de keuze om uit het werkproces te stappen en mijn eigen plan te gaan volgen. Hoe? Daar had ik geen idee van! Nu weet ik, dat als je een keuze maakt, je graag wilt weten, of ingevuld wilt hebben wat er dan gaat gebeuren. Tja, en dat weet je dus niet. Ik kan ondertussen uit ervaring zeggen dat als je geen bewuste keuzes maakt, er ook niet zoveel zal gebeuren. Het moddert een beetje aan, zogezegd. Ja en uit je comfortzone stappen is eng, maar als je dat gedaan hebt kom je erachter dat je hoofd allerlei angst verhalen had die je in je greep hebben gehouden.

Achteraf is een van mijn beste keuzes geweest om uit de verpleging te stappen en mijn eigen plan te gaan trekken. Ik ben allerlei opleidingen gaan volgen die geleid hebben tot mijn praktijk van nu. Zo heb ik scholing gevolgd in o.a. de natuurgeneeskunde, communicatie, sportmassage ademhalingstechnieken, te veel om op te noemen.  Uiteindelijk heb ik zelfs de opleiding tot Master Barista vrouw gevolgd. Ondertussen kan ik  een muur behangen van alle diploma’s.

En al die diploma’s zijn voor mij niet echt belangrijk. Het is de maatschappij die daar vooral waarde aan hecht. Waar het mij om gaat is de passie en energie die ik ergens uit haal, dat is voor mij de kern waar het om draait. De kern in je leven ontdekken, en wat ervoor zorgt dat de stroom weer op gang geholpen wordt. Doen waar je blij van wordt, stappen maken groot of klein, alles omarmen wat er is. Dat is waar volgens mij het leven om draait en niet alle technieken, zoals De Bowen Techniek, medical taping, massages. Het is mooi dat het er is, maar, de passie, de interactie, het vuur wat ontstaat, daar gaat het om!

Mijn passies zijn omgaan met mensen en koffie.  Ik heb enorm veel ervaringen opgedaan met alle cliënten die de afgelopen 12 ½ jaar voorbij zijn gekomen in mijn praktijk. Prachtige mensen, stuk voor stuk waar ik heel dankbaar voor ben.

En nu is er weer een moment aangebroken voor nieuwe keuzes;

De maand januari ga ik naar Ibiza. Alleen, ja, en dat omdat ik een geweldige echtgenoot heb die mij mijn hart laat volgen en achter mijn keuzes staat. Twee super zonen die ik na 22 jaar zorg, anders mag gaan vasthouden i.p.v. loslaten. Ik ga ontdekken of ik wat met mijn droom kan gaan doen op het eiland. Om op Ibiza mensen te gaan helpen en begeleiden. Mensen die toe zijn aan de volgende stap in hun leven. In de stilte, weg van Nederland weer helemaal jezelf worden en je te ontdoen van alle ruis en afleidingen.

Do more what makes you happy

Christel Douma